Actieve meditaties

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is engelse-vlag.png
English below

De meeste actieve meditaties zijn ontwikkeld door Osho.

Omdat het voor veel mensen heel moeilijk is om de stilte in zichzelf te vinden heeft Osho verschillende actieve meditaties ontwikkeld waarin we eerst bewegen om vervolgens stil te kunnen worden.

In het bewegende gedeelte van de meditaties ga je met je aandacht uit je hoofd en naar je lichaam. Je wordt uitgenodigd om de bewegingen die het lichaam wil maken te maken, om de emoties die geuit willen worden te uiten en om dat wat ontladen wil worden te ontladen. Dit gebeurt in een veilige structuur met duidelijke richtlijnen. Na deze activiteit die ervoor heeft gezorgd dat je meer aanwezig bent in je lichaam en dit moment is het vaak wel mogelijk om stilte in jezelf te ervaren.

Er zijn veel verschillende actieve meditaties zoals er ook heel veel verschillende mensen zijn. Probeer uit welke jou het meeste aanspreekt.

Door het regelmatig beoefenen van één of verschillende van deze meditaties leer je jezelf steeds beter kennen en kun je meditatie ook steeds meer gaan ervaren in het dagelijks leven.

In Wajid kan je verschillende van deze meditaties volgen. Elke donderdagochtend van 9.00 tot 10.00 uur bied ik een actieve meditatie aan.  De meditaties die ik aan zal bieden zijn o.a. de dynamic, de kundalini, de no mind, de no dimensions, de Osho lachmeditatie, de chakra sounds, de chakra breathing, de nadabrahma, de hartchakra, de lion’s heart, de bardo, de mahamudra, de heart meditation,  remember yourself as light en de chakra dance meditation.

Als je wilt weten welke meditatie er a.s. donderdag is check de agenda van Wajid. Uiterlijk op zondag wordt het meditatie programma voor de komende week bekend.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is engelse-vlag.png