Meditatie en inquiry

De kern van meditatie is: getuige leren zijn van alles wat er zich in je afspeelt. Je lichamelijke sensaties, je emoties en je gedachten. Meditatie leert je er van een afstandje naar te kijken. Je neemt steeds waar wat er zich rondom je denken, je lichaam en je emoties afspeelt. Meditatie leert je om er steeds vrijer van te worden. Misschien voel of ervaar je nog steeds dezelfde emoties, denk je nog steeds dezelfde gedachten, maar die emoties en gedachten hebben minder invloed op je omdat je je er niet meer mee hoeft te identificeren.

Inquiry kunnen we ook wel ‘meditatie met woorden’ noemen. Het is een eenvoudige techniek om in alle rust jezelf te onderzoeken. Door dat wat je waarneemt hard op uit te spreken geef je het licht en krijgt het de kans om verder te ontwikkelen. Mede doordat er bij inquiry één of meerdere getuigen aanwezig zijn kun je je nog bewuster worden van wat je ervaart en deelt. De liefdevolle aanwezigheid en bedding van de ander(en) kunnen je de steun en het vertrouwen geven die je nodig hebt om te komen tot dat wat gezien wil worden.

In de 5 avonden meditatie en inquiry gebruiken we in het eerste deel van de avond steeds een andere meditatietechniek om tot meditatie te komen en in het tweede deel van de avond beoefenen we inquiry. We doen dit in een vaste groep met dezelfde deelnemers zodat we met elkaar vertrouwd kunnen raken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.