over mij

Zo lang ik me kan herinneren ben ik zoekende geweest, naar herkenning,  naar een plek waar ik me thuis zou voelen.

Ik voelde me alleen als van een andere planeet. Ik deed zo verschrikkelijk mijn best om aan alle verwachtingen te voldoen maar ik kon het niet en dat maakte me zo onzeker.  Yoga en meditatie gaven me rust en zo kwam ik in India terecht waar ik me voor het eerst van mijn leven thuis voelde.  Hier werd er niets van me verwacht en kon ik gewoon “zijn”.  Op de yoga mat en in de meditatiehoek begon ik me steeds vertrouwder en rustiger te voelen en dit had een positieve invloed op mijn leven. Maar nog steeds was ik niet tevreden en ik leek voor een beetje geluk afhankelijk van de uiterlijke omstandigheden.

Ik voelde me vaak boos en gefrustreerd, rende het ene ideaal na het andere achterna en zocht tevergeefs naar oorzaken van mijn problemen.

In de opleiding tot Primal Rebirth Therapeut leerde ik de beperkende overtuigingen en overlevingsmechanismen uit mijn vroege jeugd kennen. De negatieve overtuigingen over mezelf hebben ervoor gezorgd dat ik mezelf niet meer wou zijn. Ik heb een groot deel van mezelf verlaten. Ik ben in mijn hoofd gaan wonen omdat alle pijnlijke ervaringen, die ik nooit meer wou voelen, in mijn lichaam waren opgeslagen. Om te overleven ben ik mezelf voor de gek gaan houden met overlevingsstrategieën. Patronen waarmee ik het gemis, van het deel van mezelf wat ik verliet, niet hoefde te voelen. Die patronen leidden me naar buiten: hoop, wensen, verlangens, verklaringen, oordelen, weerstanden etc. Alles buiten mezelf.

Door contact te maken met mijn innerlijk kind ben ik beetje bij beetje alle delen van mezelf die ik verliet weer gaan verkennen. Soms heel confronterend maar vaak ook heel prachtig om zo stap voor stap mijn ware zelf terug te vinden. Wat een verlichting om mezelf te bevrijden van de ketenen van het verleden en weer in mijn lichaam te gaan wonen.

Mijn missie is mensen te inspireren het pad naar binnen te gaan, de weg naar heel wording.

Ik heb ervaren dat vertragen en ontspannen in een veilige omgeving een mooie eerste stap is in het proces naar heel wording. Daarom biedt ik workshops aan en geef ik privésessies waarin je kunt vertragen en ontspannen in een veilige omgeving.

Ik gebruik hierbij allerlei technieken die ik in de loop der jaren heb geleerd: Yoga, meditatie, ademhaling, chi kung, bio-energetica, tension release, reiki, intuïtieve massage, mantra’s, dans, geleide fantasieën, delen rondes, zang en muziek.

Voor die mensen die verder en dieper willen geef ik individuele lichaamsgerichte therapie sessies, ademsessies, één op één familieopstellingen en EMDR.  Ook begeleidt ik de  verdiepingscursus ‘Je Eigen Wijze Weg’ heel je innerlijk kind.

Joëlle

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.