Primal Rebirth Therapie

Primal Rebirth Therapie (P.R.T.) is lichaamgerichte psychotherapie.

In de P.R.T.  gaan we er vanuit dat de problemen waar we tegenaan lopen hun oorsprong hebben in de ervaringen die we hebben opgedaan de eerste 6 jaar van ons leven en de gevoelens die daarbij horen.

Mentaal: Omdat we in die vroege kindertijd afhankelijk waren van onze opvoeders zijn we ons aan hen gaan aanpassen, meestal tegen onze eigen natuur in. We hebben toen overtuigingen over onszelf aangenomen en overlevingsmechanismen gecreƫerd die nu nog steeds actief zijn en ons weghouden van ons oorspronkelijke zijn. Door contact te maken met ons innerlijk kind krijgen we inzicht in die overtuigingen en overlevingsmechanismen en hun effect op ons volwassen leven van nu. We leren inzien dat ze ons toen gediend hebben maar dat we ze nu niet meer nodig hebben.

Lichamelijk: Alles wat we meegemaakt hebben ligt opgeslagen in ons lichaam, in het zenuwstelsel. Zo zijn er delen in ons lichaam waar we geen contact meer mee hebben omdat daar pijnlijke ervaringen liggen opgeslagen die we nooit meer willen voelen. Door lichaamsgerichte oefeningen en ademtherapie kunnen we weer in contact komen met deze delen en ze helen.

Primal Rebirth Therapie kun je zien als de weg naar huis (je oorspronkelijke zijn), de weg naar heelwording.

We gebruiken in de P.R.T. veel verschillende technieken o.a. ademtherapie, lichaamswerk, rebirthing, bio-energetica, gestalttherapie, familieopstellingen, traumatherapie, dans, spel, deelrondes en meditatie.

Therapiesessies vinden plaats in de sessie kamer van Wajid, een veilige, fijne ruimte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.