Primal Rebirth Therapie

Primal Rebirth Therapie (P.R.T.) is lichaamgerichte psychotherapie.

In de P.R.T.  gaan we er vanuit dat de problemen waar je tegenaan loopt zijn ontstaan in de eerste 6 jaar van ons leven.

Omdat je in die vroege kindertijd afhankelijk was van jou opvoeders ben je je aan hen gaan aanpassen, meestal tegen je eigen natuur in. Je hebt toen keuzes gemaakt die nu nog steeds actief zijn. De gewoontes en gebruiken die uit die keuzes zijn ontstaan zitten je nu in de weg. Je voelt je misschien gevangen, vast of onvrij.  Door contact te maken met je innerlijk kind krijg je inzicht in die gewoontes en gebruiken en hun effect op jou volwassen leven van nu. Je leert inzien dat ze jou toen gediend hebben maar dat je ze nu niet meer nodig hebt.

In de P.R.T. geloven we ook dat alles wat je hebt meegemaakt ligt opgeslagen in je lichaam, in het zenuwstelsel. Zo zijn er delen in je lichaam waar je geen contact meer mee hebt omdat daar pijnlijke ervaringen liggen opgeslagen die je nooit meer wilt voelen. Door lichaamsgerichte oefeningen en ademtherapie kun je weer in contact komen met deze delen en ze helen.

Primal Rebirth Therapie kun je zien als de weg naar huis (je oorspronkelijke zijn), de weg naar heelwording.

Tijdens de therapiesessies gebruik ik verschillende werkvormen o.a. ademtherapie, lichaamswerk, rebirthing, bio-energetica, gestalttherapie, familieopstellingen, traumatherapie, EMDR, dans, spel, delen en meditatie.

Therapiesessies vinden plaats in de sessie kamer van Wajid (een veilige, fijne ruimte) of online via zoom.

Voorafgaand aan een reeks therapiesessies is er een intakegesprek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.