EMDR

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is engelse-vlag.png
English below

EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) is een therapie die helpt bij het verwerken van schokkende gebeurtenissen. Ook vastzittende emoties en spanningen in het lichaam zijn heel goed te behandelen met EMDR therapie.

Hoe werkt EMDR: Jij verteld mij wat jou dwars zit en ik zal jou vragen welk moment van deze gebeurtenis jou het meest raakt. We maken een beeld van dit moment. Ik zal je vragen dit beeld voor je te zien en te ervaren.  Dan begin je mijn vingers te volgen met je ogen. Dit volgen van mijn vingers kost veel energie en zorgt ervoor dat je het beeld niet vast kan houden in je geheugen. Dit korte termijngeheugen zou je het werkgeheugen kunnen noemen. Het beeld en de herinnering gaan op dat moment terug naar je lange termijn geheugen. In het lange termijn geheugen zitten nog meer herinneringen die allemaal met deze herinnering te maken hebben. Op het moment dat ik stop met de  beweging en je ogen weer tot stilstand komen is er weer ruimte in het werkgeheugen. Ik zal je dan vragen: “Wat is er nu?” Jij noemt dan het eerste wat je je herinnert of wat je ervaart. Ik luister en zeg alleen maar: “Blijf daarbij!” waarna we weer op nieuw beginnen met een volgende cyclus oogbewegingen. We gaan door met steeds weer een herinnering gevolgd door een cyclus oogbewegingen tot er niets meer komt. Wonderbaarlijk is het dat als we dan terug gaan naar het beginbeeld je dat dan heel anders zult ervaren. De ervaring is als het ware losgekoppeld van het gevoel. Je zou kunnen zeggen dat de ervaring is verwerkt.

Bij mij kan je ook terecht met boosheid en woede. Hierbij werk ik met het woedeprotocol dat anders werkt als hierboven beschreven. Ook voor RDI sessies kan je bij mij terecht. Dit is EMDR op hulpbronnen wat draagkrachtversterkend werkt. uitleg die ik vond op internet: “RDI staat voor Resource Development and Installation. RDI is een zeer werkzame variant van EMDR. Ruim je bij EMDR stenen aan je been uit de weg, bij RDI richt je je juist op het versterken van kwaliteiten en vermogens die jij al bezit”

Ik geef EMDR sessies ‘live’ of online via zoom. Mijn ervaring is dat EMDR sessies online ook verrassend goed werken.

Voorafgaand aan de eerste EMDR sessie houden we een intakegesprek van ongeveer 30 minuten.

De EMDR trainingen heb ik gevolgd bij het Aumm instituut.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is engelse-vlag.png

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.