Meditatie

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is engelse-vlag.png
English below

‘In meditatie zijn’ doe je niet dat ben je.

‘In meditatie zijn’ is onze natuurlijke staat van zijn, volledig ontspannen en gewaar in dit moment.

‘In meditatie zijn’ is thuis zijn in jezelf.

Als je mediteert ben je toeschouwer van alles wat er gebeurt in jou. Je laat je niet meesleuren door je gedachten en emoties en gaat er ook niet het gevecht mee aan. Je aanschouwt de patronen en sensaties die zich voordoen vanuit het stille midden, vanuit acceptatie en ontspanning. Door meditatie krijgen emoties en gedachten steeds minder invloed op je omdat je je er niet meer mee hoeft te identificeren.  Dit maakt je vrij.

Mijn ervaring met meditatie begint bij de Brahma Kumaris in 1996. In 1998 ben ik ingewijd in de Kriya Yoga en heb dit een aantal jaren dagelijks beoefend. Door deze strenge Indiase manieren van mediteren heb ik veel technieken en discipline geleerd maar mijn ‘strenge stem’ was nog steeds de baas en echte, werkelijke ontspanning en acceptatie waren toen nog ver te zoeken. Pas nadat ik in contact kwam met het lichaam, door emotioneel lichaamswerk en actieve meditaties van Osho ben ik gaan ervaren dat echt ontspannen en lief zijn voor het lichaam nodig zijn om te kunnen mediteren.

Meditatie is het doel van alles wat ik doe en aanbied. In meditatie zijn voelt voor mij zo gelukzalig één met alles en iedereen. Dat wens ik iedereen toe.

Ik biedt verschillende meditaties aan: Osho meditaties op donderdagochtend in Wajid, Den Haag. “De meditatiecirkel” op woensdagochtend in Het Kalhuis in Scheveningen. Yoga meditatie op maandagochtend in Wajid.  Meld je van te voren aan omdat het aantal deelnemers beperkt is.

In “de meditatiecirkel” beoefenen we verschillende meditatietechnieken afgewisseld met lichte bewegingen op de eigen plek en stiltes. Ook zijn er momenten waarop je je ervaringen kan delen.

Ook representant zijn in een familieopstelling kun je zien als meditatie.  Het leven door je heen laten stromen, het te voelen en te volgen zonder inmenging van het denken. Nieuwsgierig en accepterend.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is engelse-vlag.png

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.